Nest 0
سبد خرید شما خالی است
طرز تهیه آلو خشک به روش های مختلف خانگی و بازاری

طرز تهیه آلو خشک به روش های مختلف خانگی و بازاری

خشکبار

یکی از تنقلات سالم و در عین حال خوشمزه آلو خشک است و برای تهیه آن از انواع آلوها استفاده می شود. در این مقاله در نظر داریم انواع روش های تهیه آلو خشک را آورده ایم تا شما بتوانید با توجه به سلیقه خود آلو خشک مدنظر را تهیه کنید. البته می توانید به صورت آماده بهترین و با کیفیت ترین آلو خشک بازار را از اروم خشکبار تهیه کنید. برای خرید آلو خشک می توانید از محصولات موجود در سایت در این دسته بندی دیدن کنید. 

طرز تهیه آلو خشک بازاری

در ابتدا آلوها را به صورت کامل میشوییم و بعد از اینکه به صورت تقریبی خشک شدند، یک قابلمه را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب به آن نمک اضافه می کنیم پس از حل شدن نمک در آب آلوهای شسته شده را به آب جوش اضافه می کنیم و سپس وقتی پوست آلوها ترک خورد با آبکش از آلوها برمی داریم و این کار را از این جهت انجام می دهیم تا تمام آلوها را در آب جوش در حد چند ثانیه در برابر حرارت قرار می دهیم.

سپس آلوهای آماده شده به این روش را روی سینی استیل قرار می دهیم و یا اینکه روی سبدها می چینیم (اگر روی سبد بگذاریم از هر دو طرف آلو هوا بخورد و سریع تر خشک می شود) و سپس این آلوها را در برابر نور خورشید قرار می دهیم تا خشک شود. در حالت کلی 2 تا 5 روز طول می کشد تا آلوها خشک شوند. 

آماده کردن آلو خشک با فر

یکی دیگر از روش هایی که می توانید آلوها را خشک کنید با استفاده از فر است در این روش پس از شستن آلو با چاقو هسته آنها را جدا کرده و آلوها را بر روی سینی می چینیم و فر را روی درجه حرارت 175 تا 200 درجه فارنهایت یا کمتر از آن قرار می دهیم. با دسته نگهدارنده فر را باز نگه می داریم تا رطوبت به راحتی خارج شود و بعد آلوها را می گذاریم خشک شوند و در این مدت بررسی می کنیم و زمانی که سطح آلوها خشک شده از فر خارج می کنیم به صورت میانگین هشت ساعت زمان برای خشک شدن آلوها در فر زمان نیاز است. البته اگر آلوها را به صورت ورق های نازک قرار دهیم این مدت زمان کمتر است و همچنین آب میوه نیز در این موضوع موثر می باشد؛ یعنی هرچه آب میوه بیشتر باشد زمان خشک شدن طولانی تر است. بنابراین نمی توان زمان دقیقی برای خشک شدن آلوها داد؛ پس حتما به صورت مداوم آنها را بررسی نمایید تا بیش از حد خشک نشوند. 

 

یک ظرف آلو خشک و تعدادی آلو خشک که به صورت گرد دور آن چیده شده اند

 

آماده سازی آلو خشک با پنکه 

در این روش نیز مانند سایر روش ها ابتدا آلوها را کامل می شوییم و سپس آلوها را در آبجوش می گذاریم تا پوست آن ترک بردارد و سپس به الوهای آماده شده به دلخواه خود شکر یا نمک اضافه می کنیم و در برابر پنکه قرار می دهیم تا خشک شوند پس از آماده سازی و خشک شدن آلوهای خشک شده را دوباره شسته و پس از خشک شدن کامل در فریزر قرار می دهیم تا بتوانیم برای مدت طولانی از آنها استفاده کنیم. 

اگر به این مقاله علاقمندید احتمالا از این محصول در سایت نیز خوشتان می آید: خرید آلو خشک شابلون

آماده سازی آلو خشک به روش اسلایسی

در این روش نیز مانند روش های قبلی آلوها را شسته و می گذاریم آب اضافه آنها گرفته شود و سپس آلوها را به صورت ورقه ای در میاوریم و پس از آماده سازی یا در داخل یا جلوی آفتاب قرار می دهیم تا خشک شوند. 

خشک کردن آلو با دستگاه خشک کن

یکی دیگر از روش های رایج خشک کردن آلو استفاده از دستگاه خشک کن است که به دو صورت صنعتی و خانگی وجود دارند شما می توانید با استفاده از دستگاه خانگی آلو را خشک کنید. تولیدکنندگان آلوهای خشک می توانند با استفاده از روش صنعتی خیلی سریع آلوهای خشک را به صورت صنعتی و در حجم های سنگین آماده می کنند. 

در این روش اول آلوهای خشک را شسته و سپس خشک می کنیم و به صورت اسلایسی یا بدون هسته و یا به صورت کامل در دستگاه قرار می دهیم و با توجه به راهنمای دستگاه در مدت زمان مشخص شده آلو خشک آماده می شود. 

آماده سازی آلو خشک با تیزاب

یکی دیگر از روش های متداول تهیه آلو خشک استفاده از تیزاب است. در این روش از آب، پودر پتاسیم و روغن سبزه برای آماده سازی آلو خشک استفاده می شود. آلو ها را در محلول این مواد که در واقع همان تیزاب است قرار می دهیم و سپس برداشته در جلوی آفتاب می گذاریم تا کامل خشک شوند. توجه داشته باشید که مدت قرار گیری آلو در تیزاب باید کوتاه باشد تا آلو مواد سمی تیزاب را به خود جذب نکند. 

نکات مهم نگهداری از آلو خشک 

آلو خشک را تا دو سال می توان در فریزر نگهداری کرد، توصیه می شود برای نگهداری از طروف در بسته یا کیسه های زیپ دار استفاده شود تا هیچ هوایی وارد آلوها نشود و آلو بوی فریزر را به خود نگیرید. برای مصرف هم می توان ابتدا از آلوهایی استفاده کرد که کمتر خشک شده اند. 

 

تعدادی آلو خشک سیاه

 

نکات مهم در خشک کردن آلو

  • اگر آلوها را جلوی آفتاب می گذارید چندین بار آنها را زیر و رو کنید تا کاملا یک دست خشک شوند. 
  • اگر آلوها را جلوی آفتاب گذاشته اید حتما هر روز سر بزنید تا بیش از حد خشک نشوند. 
  • آلوهای ضربه دیده برای خشک کردن به هیچ وجه مناسب نیستند. 
  • بهتر است آلوهای قرمز را با پوست خشک نکنید؛ چون پوست ضخیمی دارند که مورد پسند اکثر افراد نیست. 
  • اگر می خواهید طعم آلو شیرین تر یا شور تر باشد هنگام جوشاندن در آب می توانید به آن شکر یا نمک اضافه کنید. 

 

سخن پایانی

در این مقاله انواع روش های تهیه آلو خشک به صورت خانگی و بازاری آورده شده است. همه این روش ها از نظر سلامتی هیچ مضراتی برای بدن ندارد اما قطعا روش های خانگی و سنتی به دلیل عدم نیاز به افزودن مواد اضافی به محصول مورد پسند اکثریت افراد می باشد و نگرانی از جهت استفاده از مواد شیمیایی وجود ندارد. 

 
 
 
 
 
برچسب ها:
منتشر شده توسط: مریم علیزاده در ‫۷ ماه قبل، یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۵۵