Nest 0
سبد خرید شما خالی است
خواص و فواید بادام زمینی برای سلامتی

خواص و فواید بادام زمینی برای سلامتی

آجیل

آشنایی با خواص بادام زمینی

بادام زمینی با طعم دلپذیر و ارزش غذایی بالای خود یکی از بهترین و محبوب ترین مغزها به حساب می آید. شما می توانید به روش های مختلف از بادام زمینی به صورت خام، بو داده، کره بادام زمینی و یا در تهیه غذاها و شیرینی‌ها استفاده کنید. 

اولین بار بادام زمینی در برزیل شناسایی شد و بعد از آنجا به کل جهان فرستاده شد؛ تعداد زیادی از مردم نمی دانند که بادام زمینی جز خانواده آجیل به حساب نمی آید و از حبوبات است. البته با وجود این در خرید آجیل بادام زمینی یکی از اقلام اصلی به شمار می رود. 

ارزش غذایی بادام زمینی

مهمترین مواد مقوی و مفیدی که در بادام زمینی وجود دارد؛ عبارتند از:

  • بادام زمینی منبع غنی پروتئین گیاهی است که برای ساخت و ترمیم بافت‌های بدن ضروری است.
  • بادام حاوی مقادیر زیادی چربی‌های غیر اشباع مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد که برای سلامت قلب مفید هستند.
  • فیبر موجود در بادام زمینی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و ایجاد احساس سیری کمک می‌کند.
  • بادام زمینی حاوی ویتامین E، نیاسین (ویتامین B3)، فولات، منیزیم، مس و منگنز است.
  • این مغز حاوی رزوراترول و دیگر آنتی‌اکسیدان‌ها است که به مقابله با استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند.
  • توجه داشته باشید با وجود خواص فراوان بادام زمینی تعدادی از مردم نسبت به بادام زمینی آلرژی دارند و واکنش های آلرژی شدیدی نشان می دهند؛ از همین روی حتما باید در خوردن بادام زمینی در بار اول دقت لازم را داشته باشید. 

بادام زمینی با پوست

خواص بادام زمینی برای سلامتی

موثر در سلامت قلب

یکی از خواص اصلی خوردن بادام زمینی پیشگیری از بیماری کرونر عروق قلب است. همچنین این ماده به دلیل وجود مقادیر زیادی پلی فنول در آن از امکان ایجاد التهاب و ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند. در ضمن وجود رسوراترول در بادام زمینی و خواص آنتی اکسیدانی آن به بدن در مقابله با بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند. 

کنترل وزن

شاید دانستن این موضوع برایتان جالب باشد که با وجود کالری بالای بادام زمینی به جای چاقی باعث کنترل وزن و لاغری می شود. این موضوع به علت وجود کلسترول خوب در بادام زمینی و ایجاد حس سیری در این ماده غذایی مفید است که میزان دریافت کالری کلی بدن را کاهش می دهد و در نتیجه باعث کنترل وزن و لاغری می شود. 

کنترل قند خون

افزودن بادام زمینی یا کره آن به رژیم غذایی از جهت کنترل قند خون نیز موثر است؛ چون این ماده غذایی به علت گلیسمی باعث تثبیت قند خون می شود و از طرف انجمن دیابت آمریکا به عنوان یک سوپر فود برای افراد دیابتی معرفی شده است. علاوه بر این وجود منیزیم و چربی های سالم غیراشباع در این بادام زمینی نیز به کنترل قند خون کمک شایانی می کند. 

کاهش خطر ابتلا به سرطان 

بادام زمینی و سایر مغزها به علت وجود آنتی اکسیدان دارای خاصیت ضد اکسیداسیون بوده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند. علاوه براین به علت وجود فیبر در این مغز امکان ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز با مصرف این ماده غذایی کاهش می یابد. یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد بین مصرف منظم و متعادل بادام زمینی و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در خانم ها ارتباط مستقیم وجود دارد. 

کاهش علائم سندروم پلی کیستیک

یکی از مواردی که تحقیقات محدود نشان می دهد این است که مصرف بادام زمینی در کاهش علائم سندروم پلی کیستیک موثر است و علت این موضوع را وجود چربی سالم و غیر اشباع می دانند که بهبود عملکرد متابولیک در زنان مبتلا به این سندروم نقش دارد. 

موثر در سلامتی پوست و مو

یکی دیگر از مطالعه نشان می دهد که مصرف منظم بادام زمینی با سلامت پوست و در نتیجه کاهش احتمال آفتاب سوختگی رابطه مستقیم دارد. 

همچنین به واسطه وجود انواع اسیدهای آمینه در بادام زمینی در سلامتی مو نیز نقش دارد و برای رشد مو مفید می باشد. 

سلامت مغز

یکی از موادی که خطر ابتلا به بیماری های شناختی و زوال عقل را کاهش می دهد؛ نیاسین است و از آنجایی که بادام زمینی منبع غنی نیاسین می باشد در کاهش خطر ابتلا به بیماری های زوال عق مثل آلزایمر و در نتیجه سلامتی مغز موثر است. علاوه بر این بادام زمینی به علت وجود ویتامین B3، منیزیم و اسیدهای چرب در بهبود عملکرد مغزی و انجام فعالیتهای ذهنی نقش موثر دارد. 

مفید برای ورزشکاران

یکی از خوراکی هایی که ورزشکاران در رژیم غذایی خود از آن استفاده می کنند بادام زمینی به صورت خام، برشته و بو داده است. پروتئین های موجود در بادام زمینی مانند بلوک ساختمانی برای استخوان ها عمل می کند و در ایجاد توده های عضلانی مفید است.

پیشگیری از ابتلا به سنگ صفرا

یکی از خواص بیشمار بادام زمینی پیشگیری از ابتلا به سنگ صفرا است. در یک مطالعه مشخص شده که مردانی که در هفته پنج عدد یا بیشتر بادام زمینی مصرف می کنند کمتر به سنگ صفرا مبتلا می شوند. همچنین در زنان نیز مصرف بادام زمینی با کاهش خطر کوله سیستکتومی یا عمل برداشتن کیسه صفرا ارتباط دارد. 

مطالعه بیشتر: آشنایی با خواص آلو خشک

بادام زمینی پوست کنده

مضرات مصرف بادام زمینی

شاید یکی از مواردی که در صحبت از خواص بادام زمینی اهمیت داشته باشد، پرداختن به مضرات این ماده غذایی است. بادام زمینی به علت وجود دو نوع پروتئین آراچین و کوناراچین در برخی از افراد باعث بروز واکنش های آلرژیک می شود. 

همچنین یکی دیگر از عوارض جانبی خوردن بادام زمینی به علت وجود فیتسات ات که در جذب آهن مشکل به وجود می آورد. همچنین متاسفانه نگهداری بادام زمینی در جای خیلی مرطوب و نور زیاد باعث می شود تا دچار مسمومیت آفلاتوکسین شوید؛ بنابراین باید در جای مناسب بادام زمینی را نگه دارید. 

نکات مصرف بادام زمینی

  • توصیه می شود روزانه حدود 28 تا 56 گرم بادام زمینی مصرف شود تا از فواید آن بهره مند شویم. 
  • بادام زمینی را به راحتی می توان در انواع غذاها، سالادها و کیک ها به کار برد. 
  • شما به راحتی می توانید بادام زمینی به صورت های مختلف خام، بو داده و به صورت کره استفاده نمایید. 

نتیجه‌گیری

بادام زمینی یک مغز گیاهی پرخاصیت است که برای سلامت قلب و عروق، پوست و دستگاه گوارش مفید است. علاوه بر این به علت مزه عالی این ماده غذایی به عنوان تنقلات و در خرید آجیل از این ماده غذایی پرخاصیت و در عین حال با قیمت مناسب غافل نشوید. اگر به دنبال خرید بادام زمینی آستانه مرغوب و با قیمت مناسب هستید؛ از محصولات با کیفیت اروم خشکبار دیدن کنید. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
برچسب ها:
منتشر شده توسط: مریم علیزاده در ‫۸ ماه قبل، سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۴۵